perjantai 26. huhtikuuta 2013

Osa 11. Onnellinen perhe

Edellisessä osassa:

 photo nimetn91.png photo nimetn92.png

-Aiaia, sattuu... Voih Amatius, olisitpa sinä täällä...
Mutta mies ei ollut joten Augusta joutui synnyttämään heidän lapsensa ihan yksin. Onneksi synnytys oli helppo ja pian pikkuinen tyttövauva lepäsi äitinsä sylissä.

 photo nimetn93.png
 Amanda Augustantytär, joka oli saanut hiustenvärinsä molemmilta vanhemmiltaan ja silmiensä värin äidiltään.
 photo nimetn94.png
-Tervetuloa maailmaan, Amanda!

***

 photo 2.png
-Onko sinun ihan pakko jo lähteä? Etkö voisi jäädä vielä edes hetkeksi?
Emily suukotti miestään ja painautui tiukemmin tämän syleilyyn. Jacob suuteli vaimonsa kaulaa, käsiensä  vaeltaessa levottomana pitkin naisen alusasun peittämää vartaloa. Miehen oli käytettävä kaikki tahdonvoimansa ettei hän vain alkanut aukoa korsetin nyörejä ja hellästi hän irrottautui vaimonsa otteesta.
-Et arvaakaan kuinka vaikealta tuntuu jättää sinut mutta minun on mentävä. Kuninkaan oikeana kätenä minun on oltava koko ajan paikalla varsinkin nyt, kun Charles itse joutuu olemaan poissa hovista. Ja tiedäthän sinä herttuan. Hän tarkkailee tekemisiäni kuin haukka. Jos teen hänen mielestään yhdenkin asian väärin...
Jacob puisteli päätään.
 photo 3.png
-No, kai minun sitten on päästettävä sinut lähtemään.
Emily sanoi muka pettyneenä. Jacob kaappasi vaimonsa syliinsä ja heitti kikattavan Emilyn sängylle.
-Kun palaan illalla, otamme menetetyn ajan takaisin.
-Lupaatko?
-Lupaan.
 photo 4.png
Markiisien ilonpito kantautui avointen ovien läpi alas palvelijoiden huoneistoon, missä Augusta yritti epätoivoisesti jatkaa keittokirjansa lukemista. Mutta vaikka kuinka hän yritti olla ajattelematta asiaa, pieni kateus nosti jälleen kerran päätään. Miksi elämän pitää olla näin epäreilua? Augusta olisi halunnut vain olla Amatiuksensa luona ja kasvattaa Amandan yhdessä miehen kanssa, onnellisena perheenä. Kun naisen usko meinasi pettää hän haki aina lipastostaan Amatiuksen viestin ja Augusta luki viestin uudelleen ja uudelleen. Ja niin hän teki nytkin ja miehen sanat lohduttivat häntä, taas kerran.
 photo 5.png photo 6.png
Augustan ajatukset katkesivat, kun viereisessä huoneessa kuului palvelijakellon kilinää. Hän meni saman tien katsomaan mihin huoneeseen häntä tarvittiin. Lastenhuoneessa nuoriherra kaipasi lastenhoitajaa, joten Augusta sai hetkeksi unohtaa omat murheensa.
 photo 7.png
Saatuaan Edwardin tyytyväisenä päiväunilleen, Augusta riensi katsomaan pientä tytärtään, joka jo kaipasikin äitiään. Saatuaan puhtaat vaipat ja vatsansa täyteen ruokaa, Amanda jokelteli ilosta äitinsä sylissä, mikä sai Augustan sydämen täyttymään onnesta. Ehkä meidän asiamme eivät olekaan niin huonosti. Me olemme onnellinen perhe ihan kaksistaankin.

***

 photo 8.png
Kun Jacob oli poissa, Emily vietti aikaansa pianon äärellä. Aatelisnaiselle soveliaista harrastuksista, piano oli markiisittarelle kaikista rakkain. Hän olisi saattanut viettää vaikka koko päivän rakkaan pianonsa äärellä.
 photo 9.png
-Ei kai nyt sentään.... oletko ihan varma? Minä taas kuulin, että...
Emily ei kuitenkaan voinut vastustaa juoruilua. Ja rakas pianokin jäi silloin toiseksi, kun Emilylla oli jotain mehevää kerrottavaa muille aatelisrouville.
 photo 10.png
Palattuaan kotiin, Jacobin oli aloitettava poikansa opettaminen. Pitihän tulevan markiisin oppia tärkeät taidot tulevaisuutta ajatellen.
 photo 11.png
Edward ei olisi sillä hetkellä halunnut tehdä mitään muuta kuin leikkiä lempileluillaan taitojen opiskelun sijaan ja sen nuori markiisinalku teki isälleen harvinaisen selväksi.
 photo 12.png
Jacob ei kuitenkaan antanut poikansa kiukuttelulle periksi. Ja monta yritystä ja erehdystä myöhemmin, hän sai Edwardin sanomaan ensimmäisen sanansa.
 photo 18.png
-Mitenköhän kuningas palkitsee sinut kaikesta vaivasta? Sinähän käytännössä hallitset koko valtakuntaa nyt, kun kuningas on poissa. Ehkäpä hän antaa meille jotain kauniita jalokiviä... tai lisää maita... tai ehkäpä hän antaa meille uuden arvonimen! Eikö herttuatar Newington kuulostaisi sangen mainiolta?
 photo 19.png
-Tuskinpa mitään noista, rakkaani. Mutta uskoisin, että hän tulee jotenkin muistamaan perhettämme. Ja mitä tahansa se onkaan, herttua tulee olemaan vihreänä kateudesta.
 photo 16.png
Syötyään pari vetäytyi omaan rauhaansa
-Muistatko mitä lupasin aamulla?
 photo 17.png
-Muistan,
Emily sanoi ennen kuin veti miehensä suudelmaan.

***

 photo 20.png
Augusta oli herännyt jo varhain ja hän meni ensitöikseen katsomaan, oliko yläkerran lastenhuoneessa jo herätty. Ja siellähän Edward jo odottikin kärsimättömänä pääsyä pois kehdostaan. Augusta nosti taaperon pois kehdosta ja puki vaatteet tämän päälle. Edward ei vain millään olisi malttanut pysyä aloillaan vaan kurkotteli jo lelujaan kohti.
-Pian pääset leikkimään mutta sitä ennen syödään vähän aamiaista. Sitten jaksat leikkiä vaikka koko päivän.
 photo 21.png
Saatuaan Edwardin syötettyä, Augustan oli kiiruhdettava tekemään aamiaista ennen markiisiparin heräämistä. Samalla kuitenkin pikkuinen Amanda alkoi itkeä likaista vaippaansa, joten äidin velvollisuudet kutsuivat.
 photo 22.png
-Kunhan kasvat isoksi, niin äiti opettaa sinut kelpo palvelijaksi. Sitten saat auttaa raihnaista äitiäsi taloudenpidossa, vai mitä sanot?
Augusta heijasi vauvaansa ja pian tämä nukahti. Hän laski hellästi pikkuisen omaan kehtoonsa ja kiiruhti jatkamaan töitään ja ehti juuri ja juuri valmistaa aamiaisen ennen markiisiparin heräämistä.
 photo 23.png
Emily oli juuri istuutumassa aamiaispöytään, kun hän tunsi vauvansa ensipotkut. Markiisitar oli ollut riemuissaan huomatessaan odottavansa toista lasta, Edward kun olisi kohta jo kouluikäinen.
 photo 24.png
Olisitpa sinä tällä kertaa pikkuinen tyttö, Emily ajatteli ja silitteli hellästi vatsaansa.
 photo 25.png
Illalla markiisiperhe kokoontui juhlistamaan Edwardin syntymäpäiviä. Huoleton taaperoaika olisi pian ohitse ja lapsuus uusine seikkailuineen odotti nuorta markiisia.
 photo 26.png photo 27.png
Jacob katsoi ylpeänä pientä poikaansa ennen kuin puhalsi kynttilät Augustan leipomasta kakusta.
 photo 31.png
Markiisi Edward Wimington.

***

 photo 32.png
Pian myös Augustan pienessä perheessä vietettiin juhlia. Augusta oli halunnut juhlistaa ainokaisensa ensimmäistä syntymäpäivää ja leipoessaan Edwardille syntymäpäiväkakun oli hän samalla tehnyt omallekin lapselleen kakun.
 photo 33.png
Edward oli halunnut tulla juhlistamaan hoitajansa lapsen syntymäpäiviä, mikä oli ilahduttanut Augustaa kovin. Ja niin, äitinsä ja Edwardin kannustamana pieni Amanda juhli syntymäpäiviään.
 photo 38.png
Amanda Augustantytär.
 photo 35.png
-Heippa, Amanda. Minun nimeni on Edward. Osaatko sanoa Edward?
-Ed...Ed.. Eddy!
-Heh, Eddy käy ihan yhtä hyvin.
-Eddy, Eddy!
 photo 37.png
Augusta katsoi lasten leikkimistä hyvillä mielin. Hänestä oli vain hyvä, jos Amanda ystävystyisi tulevan isäntänsä kanssa. Se kun oli hyvin harvinaista, yleensä palvelusväki oli kuin ilmaa isäntäperheelleen.
 photo 36.png
Eddy ja Amanda leikkivät vielä jonkun aikaa kunnes salongista kantautui Edwardia etsivän Emilyn huuto.
-Minun pitää mennä nyt, mutta lupaan leikkiä kanssasi taas huomenna.
Edward taputti Amandaa päälaelle ja lähti juoksemaan äitinsä luo. Amanda yritti lähteä seuraamaan Eddya mutta Augusta nappasi konttaavan taaperon syliinsä ennen kuin tämä ehti karata pois palvelijoiden tiloista.
 photo 34.png
-Edward leikkii kanssasi varmasti taas huomenna. Mutta mitäs syntymäpäiväsankari sanoo jos mennään nyt  leikkimään äidin ostamalla uudella lelulla?
Amanda taputti innoissaan käsiään yhteen ja Augusta suukotti tytärtään hellästi otsaan.

***

 photo 39.png photo 40.png
Emily oli nautiskelemassa aamiaisestaan, kun synnytyspoltot iskivät täysin yllättäen. Aivan kuten viimeksikin, lapsi oli tulossa maailmaan niin kovaa vauhtia ettei lisäapua ehditty hälyyttää ja Augusta joutui toimimaan emäntänsä kätilönä.
 photo 41.png
Synnytys oli ollut nopeasti ohi ja Emily sai hellittäväkseen pienen poikavauvan.
 photo 42.png
Nuoriherra Timothy Newington.

***

 photo 43.png
Aivan kuten oli luvannutkin, Edward kävi leikkimässä Amandan kanssa joka päivä aina koulusta tultuaan.
 photo 44.png
-Eddy! Eddy!
Amanda hihkui riemusta aina pojan nähdessään.
 photo 45.png
Eddien lähdettyä tekemään kotitehtäviään jäi Amanda leikkimään äidiltään saamallaan syntymäpäivälahjalla mikä viihdytti tyttöä aina siihen asti, että Augusta ehti töiltään tulla katsomaan tytärtään.
 photo 46.png
Amandan kanssa leikkiminen sai Edwardin aina hetkeksi unohtamaan kuinka kamalaa koulussa oikein oli. Ujoa ja hiljaista poikaa kiusattiin jatkuvasti eivätkä opettajat puuttuneet asiaan mitenkään. Pojat ovat poikia, oli Edward kuullut rehtorin tokaisevan toiselle opettajalle, joka oli nyökytellyt myöntyväisesti. Eikä Eddy uskaltanut puhua asiasta vanhemmilleenkaan, hän ei halunnut tuottaa näille pettymystä. Niinpä hän vain yritti olla välittämättä, kun taas kerran isommat pojat tönivät ja varastivat hänen muistiinpanovälineensä. Ehkä kaikki muuttuu, kun kasvan isoksi...

***

 photo 47.png
Augusta yritti pidätellä haukotusta, joka yritti väkisin karata väsyneen naisen huulilta hänen hoitaessaan pikku Timothya. Päivät olivat pitkiä, kun hänen piti muiden palvelijantöidensä ohessa hoitaa markiisien vauvaa ja omaa taaperoaan. Augusta odotti jo milloin Amanda kasvaisi isommaksi, jotta hän voisi aloittaa tyttärensä opettamisen. Amandasta tulee Newingtoneille vielä hyvä palvelijatar, hän ajatteli laittaessaan Timothyn takaisin päiväunilleen.
 photo 48.png
Jacob piti aina huolen siitä, että hänellä riitti aikaa käydä katsomassa nuorinta lastaan iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Välillä miehen mielessä kävi pieni huolestunut ajatus, miten pikkuinen pärjäisi aikuistuttuaan. Edward perisi aatelisarvon ja kartanon laajoine maa-alueineen, nuoremman pojan pitäisi pärjätä paljon vähemmällä. Jacob pystyi vain toivomaan, että pojat eivät riitautuisi keskenään, kun häntä ja Emilya ei enää olisi.
 photo 49.png photo 50.png
Augustalla ja Amandalla ei ollut mielessään huolen häivääkään. Augusta ikävöi yhä Amatiusta mutta suloinen tytär sai aina naurullaan äitinsä unohtamaan kaiken surun ja haikeuden.

***

 photo 51.png
Aika tuntui melkein kuin juoksevan ja niin eräänä kauniina kesäpäivänä markiisien perheessä juhlittiin pikku Timothyn ensimmäistä syntymäpäivää.
 photo 53.png
Emily katsoi ylpeänä vieressä, kun Jacob puhalsi kakun kynttilät sammuksiin. Hän ei ollut koskaan tuntenut oloaan yhtä onnelliseksi kuin nyt, juhliessaan miehensä ja poikiensa kanssa.
 photo 54.png
Nuoriherra Timothy Newington.
 photo 55.png
 photo 57.png
Isä ja äiti olivat ostaneet pienelle pojalleen lahjaksi valtavan määrän leluja ja Timothy vietti koko päivän uusien lelujensa äärellä.
 photo 56.png
Illalla Jacobilla ja Emilylla oli hieman kahdenkeskistä aikaa minkä he käyttivätkin hyödykseen. Salaa Emily toivoi tulevansa pian taas raskaaksi, hän toivoi niin kovasti pientä tytärtä lisäksi muuten niin täydelliseen perheeseensä.

***

 photo 58.png
-Emily, tule jo! Vaunut odottavat jo pihalla!
Jacob hoputti vaimoaan, joka vielä laittautui yläkerrassa. Markiisipari oli lähdössä kruununprinssin syntymäpäiväjuhliin, minne kaikki tärkeimmät aatelissuvut oli kutsuttu.
 photo 60.png
-Anteeksi, että hoputin mutta en halua, että myöhästymme. Nämä ovat tärkeät juhlat, ensimmäiset sitten kuninkaan paluun.
-Luuletko, että kuningas palkitsee sinut vihdoin kaikesta siitä työstä mitä teit hänen ollessaan poissa?
-Ehkä, en tiedä. Kuningas on paluustaan asti keskittynyt lähinnä perheeseensä, voi olla ettei hän ole vielä ajatellut koko asiaa. Mutta nyt meidän on jo kiirehdittävä. Tule, mennään.
Jacob otti vaimonsa käsikynkkään ja yhdessä he astelivat ulkona odottaviin vaunuihin, jotka veisivät markiisiparin kuninkaanlinnaan.
 photo 62.png
 photo 63.png
Augusta ei sillä hetkellä olisi voinut olla vähemmän kiinnostuneempi kuninkaanlinnan suuresta kansanjuhlasta. Hänellä riitti juhlittavaa oman tyttärensä syntymäpäivissä.
 photo 64.png
Amanda Augustantytär.
 photo 65.png
-Hyvää syntymäpäivää, kulta.
-Kiitos, äiti.
-Mitäs pidät mekosta minkä ostin sinulle lahjaksi?
-Se on ihana. Kiitos, äiti.
Amanda halasi äitiään kiitokseksi.
 photo 66.png
Amanda meni saman tien etsimään leikkikaveriaan ja löysikin Edwardin pian, tämä kun oli juuri tulossa onnittelemaan syntymäpäiväsankaria. Lapset päättivät ottaa ilon irti, kun Edwardin vanhemmat olivat poissa ja Augusta oli kiireinen hoitaessaan Timothya.
 photo 67.png
Lapset ehtivät leikkiä pitkän tovin ennen kuin Augusta alkoi huudella Amandaa.
-Minun on mentävä, äiti aikoi alkaa opettaa minua taloudenpitoon.
-Leikitäänkö vielä illalla, ennen kuin äiti ja isä palaavat?
-Joo, jos äiti vaan antaa luvan. Nähdään taas, Eddy!
-Nähdään.
Edward jäi katselemaan, kun Amanda riensi juoksujalkaa siihen suuntaan missä kuuli äitinsä huutavan. Eddy tiesi kuinka paljon muut pojat kiusaisivat, jos saisivat tietää hänen parhaan ystävänsä olevan "pelkkä palvelija". Mutta hän ei välittänyt. Amandan seurassa hän tunsi itsensä tavalliseksi pojaksi, eikä tulevaksi markiisiksi.

***

Koko vaunukyydin ajan, Edward oli tuntenut muiden lasten uteliaan katseen. Hän oli yrittänyt peitellä kasvoja käsillään mutta jälkeä hänen kasvoissaan poltteli. Ja Eddya hävetti, hävetti niin paljon. Miten hän saattaisi kertoa vanhemmilleen mitä koulussa olikaan sattunut? Että häntä paljon nuorempi jaarlin poika Daniel oli liittynyt Edwardin kiusaajien mukaan ja lyönyt häntä, muiden poikien vain ilkkuessa ja nauraessa, haukkuessa mammanpojaksi, kun Eddy oli parhaansa mukaan yrittänyt pidätellä kyyneleitä jotka yrittivät väkipakolla karata hänen silmistään. Miten hän voisi kertoa tämän kaiken, kenellekään?
 photo 68.png
Emily oli menossa päiväunille, kolmas raskaus oli edennyt jo pitkälle ja markiisitar tunsi olonsa täysin uupuneeksi. Kuitenkin nähdessään kouluvaunujen saapuvan, hän päätti odottaa Edwardia ja kysellä tämän koulupäivästä.
 photo 69.png
Eddyn pahin pelko toteutui, kun hän astui ovesta sisään ja huomasi äitinsä odottavan häntä.
Voi ei, mitä minä sanon äidille!?
-Herrajumala, Edward! Mitä sinulle on sattunut!
Emily huudahti kauhuissaan nähdessään valtavan jäljen poikansa kasvoilla.
 photo 70.png
-Mitä sinulle on käynyt? Olitko sinä tappelussa vai mistä olet saanut noin kamalan jäljen kasvoihisi?
 photo 71.png
Edwardin sydän hakkasi lujaa, kun hän yritti keksiä valhetta äidilleen. Totuutta hän ei voinut kertoa, pelko pettymyksen tuottamisesta oli liian suuri.
-Ei äiti, minä... minä... me leikittiin poikien kanssa koulun pihalla ja kaaduin vahingossa. Siitä tämä jälki on.
 photo 72.png
-Hmm,
Emily pohti ja tarkkaili poikaansa. Jokin Edwardin äänessä ja katseessa sai hänet epäilemään esikoisensa tarinaa.
-Kerrotko sinä varmasti nyt totuuden? Tuo jälki näyttää kyllä aivan siltä kuin, joku olisi lyönyt sinua.
-Ei, äiti! Minä vain kaaduin, se on totuus.
Edward sanoi ja tunsi valtavan kiven painavan harteillaan. Hän ei ollut koskaan ennen valehdellut äidilleen.
 photo 73.png
-Jos sinua kiusataan, niin lupaathan kertoa siitä?
-Kyllä, äiti. Mutta... ei minua kiusata.
Emily halasi tiukasti poikaansa. Hän epäröi yhä mutta Edward vakuutteli puhuvansa totta, eikä Emily osannut kuvitellakaan poikansa valehtelevan hänelle.
 photo 74.png
Kotitehtävänsä tehtyään, Edward meni ulos kartanon laidalla olevaan pieneen puistoon missä hän sai rauhassa miettiä mitä kertoisi isälleen. Äiti oli varmaan jo puhunut isälle, hän ajatteli ja toivoi vain, että isäkin uskoisi hänen valhettaan. Amanda oli myös tullut kiertokoulusta, joka pidettiin kievarin tiloissa, ja oli etsinyt leikkikaveriaan jo pitkään ennen kuin muisti puiston laidalla olevan paikan missä he aina joskus kävivät leikkimässä. Ja sieltä hän löysikin Eddyn.
-Eddy! Mitä ihmettä sinulle on sattunut!?
 photo 75.png
Amanda istui kauhistuneena ystävänsä viereen. Edward huokaisi syvään ja alkoi kertomaan samaa valhetta Amandalle kuin äidilleen.
-Älä valehtele, ei tuollainen jälki voi tulla kuin tappelusta.
 photo 76.png
Sitten Eddy murtui ja kertoi Amandalle kaiken. Kuinka hirveää koulussa oli ollut heti ensihetkistä asti. Jatkuvaa pilkkaa, tönimistä ja nyt hän sai vielä pelätä nyrkkejäkin. Eivätkä opettajat välittäneet, eivät edes nyt.
 photo 77.png
-Mikset kerro vanhemmillesi? Kyllähän markiisi voisi varmasti auttaa, hän saisi ainakin opettajasi välittämään.
-En minä voi. Millainen häpeä se heille olisikaan, jos he saisivat tietää!
Edward painoi päänsä alas.
-Eihän se sinun syysi ole, että ne pojat ovat tuollaisia ääliöitä! Kyllähän vanhempasi sen ymmärtävät jos vain kerrot sen heille.
-En voi, jos he saavat tietää, he varmasti pettyvät minuun. Isä varsinkin. Minusta pitäisi tulla joku päivä markiisi mutta miten tällaisesta nössöstä mikään markiisi voi tulla!?
Edward oli niin kiukkuinen itselleen, että potkaisi jalkansa vieressä olevaa kiveä, joka lensi valtavassa kaaressa vieressä olevaan lampeen. Sillä hetkellä kyyneleet tulivat ja poika vain nyyhkytti. Amanda meni saman tien halaamaan ystäväänsä.
 photo 78.png
-Et sinä mikään nössö ole! Sinä olet minun paras ystäväni! Jos joku väittää jotain muuta hän saa tulla sanomaan sen suoraan minulle, jos vain uskaltaa!
Valtava kivi tuntui putoavan Edwardin harteilta ja polttavat kyyneleetkin alkoivat helpottaa. Ehkä elämä ei ollutkaan niin kamalaa. Olihan hänellä Amanda.

***

Seuraavassa osassa:

 photo 14_zps2e006fea.png photo 30_zpsae0b8026.png photo 58_zpsc99e369a.png

***

Aikansa se kesti, mutta vihdoin on uusi osa Greengrassia luettavananne :) Ette arvaakaan kuinka vaikea tätä osaa oli ensinnäkin pelata saati kirjoittaa. Markiisien kohdalla, kun perheessä on ainakin periaatteessa kaikki kunnossa eikä suurta draamaa ole näköpiirissä niin pelaaminen alkoi olla vähän *köh* puisevaa *köh*... No, kunhan toinen polvi tästä vielä kasvaa niin sanotaanko, että markiiseillakin alkaa tapahtua ;) Toivottavasti osa kuitenkin miellytti teitä lukijoita, kun ainakin omasta mielestäni tästä kehkeytyikin ihan kelpo osa loppujen lopuksi :)

Ensi osassa ollaan Wimingtonien luona ja siellä on sitten luvassa paljon, paljon, draamaa...

Nyt kommentoimaan!

-Amber-

13 kommenttia:

 1. oikein mukavainen osanen:)
  toivottavasti edward saa oiken mukavan ystävän Amandasta elmänsä tuleviin koitoksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edward saa varmasti Amandasta itselleen tärkeän tukijan elämässään :) Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Ooh, ihanaa päästä taas Greengrassinkin maailmaan piipahtamaan :)!

  Heti pitää päästä kommentoimaan, että Edward piti niin huolta pienestä Amandasta tytön ollessa piskuisempi. Nuoren miehen tapa käsitellä taaperoikäistä palvelijattaren tytärtä oli melkein liian suloista ja söpöä. Pahoin pelkään, että saattaa mennä Jacobin ja Emilyn tulevaisuuden naitatussuunnitelmat mönkään jos ystävyys tuosta vuosien saatossa vakavammaksi muuttuu.

  Pahimmassa tapauksessa saatetaan saada kolmiodraamaa Timothyn vielä hetken kasvaessa ;).

  Osa oli kaikenkaikkiaan mainio, ja nopeasti ainakin itselleni alkoi kasvaa mielikuva Edwardista nuorena aatelismiehenä. Toivottavasti koulukiusaamiselle jossain vaiheessa tulee loppu, ja pääsemme seuraamaan nuoren herran mahdollisuuksia maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja uutta osaa myös luettavissa meidän huudeilla :D

   Poista
  2. Eddyn ja Amandan välillä on sellaista sielujen välistä sympatiaa, he kokevat toisiaan kohtaan hyvin syvää yhteyttä, joka pitää heidät kiinni toisissaan koko heidän lopunelämäänsä. Se mihin tämä kaikki johtaa näiden kahden välillä, selviää kyllä tulevissa kierroksissa ;)

   Eddy on minun mielessäni hyvin herkkä ja ujo koulupoika, jota muiden isompien koulupoikien on helppo kiusata ja ottaa silmätikuksi. Katsotaan helpottuuko koulutaival yhtään pojan teinistyessä ja muuttaessa sisäoppilaitokseen.

   Kiitos kommentista!

   Poista
 3. En muista olenko jo ilmoittanut, mutta Hardwick Shoressa toinen osa! :) Ja olen tulossa tänne lukemaan kunhan kerkeän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, sainpas luettua! :) Oli tosi kiva lukea Greengrasseja taas pitkästä aikaa. Ei sillä, että pitkä päivitysväli olisi mitenkään haitannut, onhan sulla kaksi muutakin tarinaa hoidettavana.

   Edward ja Amanda ovat todella suloisia, kun eivät välitä säätyeroista, vaan ovat silti ystäviä. Tuli heti mieleen tällainen "Kielletty rakkaus" -asetelma.. Hmm, voisikohan tulevaisuudessa kenties tapahtua jotain näiden välillä ;) Voi Edward parkaa, kunpa hön nyt vain kertoisi kiusaamisestaan vanhemmilleen. Olen Amandan kanssa samaa mieltä, että markiisi saisi varmasti kiusaamisen loppumaan.

   Jotenkin epäilyttää tuo Amatius, mahtaakohan olla, että hän on jättänyt Augustan kuin nallin kalliolle.. Jään odottelemaan seuraavaa osaa! :)

   Poista
  2. Ihana kuulla, että ihmiset on kaipailleet Greengrasseja :) Päivitysvälit on tosiaan pitkiä, kun päivitettävänä on kolme tarinaa ja aikaa pelaamiseenkaan ei hirveästi työpäivien lomassa aina ole. Toivottavasti kaikki lukijat vaan jaksaa pysytellä mukana pitkästä välistä huolimatta!

   Hyvin mahdollista on, että Edwardin ja Amandan läheinen ystävyys syvenee vuosien saatossa ;)Markiisi voisi varmasti puuttua koulukiusaamiseen mutta Ed luulee isänsä pettyvän häneen, jos tämä saisi kuulla kuinka "heikko" hänen poikansa oikein on.

   Amatiuksen ja Augustan kohtalo selviää tulevissa kierroksissa. Syy lähtöön ja se milloin mies palaa kuvioihin, jos palaa, tulee kyllä selviämään jossain vaiheessa :)

   Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Hardwick Shoressa vihdoin ja viimein uusi osa :D

  VastaaPoista
 5. Arinbjornissakin uuta osaa lueskeltavana :)

  VastaaPoista
 6. Hardwick Shoressa neljättä osaa! :)

  VastaaPoista
 7. Moikka,
  Mahtaako tämä RKC vielä jatkua? Olen välillä käynyt salaa kärkkymässä onko uutta tarinaa ilmaantunut :}. Itselläni kun kuoli ja kupsahti sims tuossa taannoin, niin sain kuin sainkin uuden tarinan aloitettua. Haluatko ilmoituksia osista? Ja jos, niin tulenko jatkossakin tänne huutelemaan? :D

  VastaaPoista
 8. Pinewood herää henkiin ja sylkäisee ulos kreivimäisen osan! Jos vielä kiinnostaa lueskella, niin tervetuloa ;) ...

  VastaaPoista